Асеновград получи приз за най-красив град

Асеновград  спечели титлата „Най-красив град“ в тазгодишното издание на класация на „Дарик“ и „24 часа“ за „Най-добрият град за живеене в България“. Пловдив бе обявен за най-добър бизнес град, а Хисаря за най-зелен, заради екологичната инфраструктура и опазването на минералните води. Според гласувалите в анкетата Велико Търново заслужава приза за исторически град, Приморско за най-добро… Прочетете повече »

Екстремно състезание през април в Асеновград

Състезание по Планинско колоездене в дисциплината Крос Кънтри и ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ ще се проведе на 5 април в Асеновград. Организатори са община Асеновград и клуб „Triton Extreme”. Изискванията към участниците са да бъдат в добро физическо здраве, да имат сключена планинска застраховка за деня на състезанието, да участват с изправен велосипед и каска, както и… Прочетете повече »

Петър Чухов: „Пиша проза като поет“

Петър Чухов пише проза като поет, обича музиката и свири в няколко групи, обича да пътува с теснолинейката, предпочита немагистралните пътища, нетърпелив е да споделя стиховете си, а за него  „текстът се ражда от общуването, но е мъртвороден, докато не се превърне отново в общуване“. Първо това. После: Петър Чухов е роден през 1961 в… Прочетете повече »

Над 110 метра крепостна стена разкрита на Асеновата крепост

Проучване на външната крепостна стена от южната част на Асеновата крепост и проучване на некропола в североизточния сектор на крепостта „Воден” и фортификация са били основните задачи на археоложкия екип през изминалата година. Директорът на Исторически музей-Асеновград Иван Дуков разкри, че в рамките на месец са открили над 110 метра крепостна стена в източна посока…. Прочетете повече »

Младежи и възрастни ЗА българските села

„Резиденция Баба“ е проект, който цели да създаде връзка между града и обезлюдяващите се села в Родопите, между млади и стари, между градската и селската култура. След конкурс 20 младежи ще бъдат избрани, за да прекарат от четири до шест седмици в дома на възрастни семейства в пет села в областта на Лъки, да помагат… Прочетете повече »