360 участници в маратона „Персенк Ултра“

360 са участниците в тезгодишния ултрамаратон „Персенк Ултра“. Състезанието започва точно в полунощ на 21 срещу 22 август от площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград. Всеки един от състезателите ще разполага с 36 часа за да завърши това предизвикателство в Родопите. Благодарение на доброволци участниците ще имат 9 подкрепителни пункта, разположени на приблизително равни интервали…. Прочетете повече »

Гайдари от Асеновград взеха награда от Копривщица

Формацията „Големите гайди“ от Асеновград спечели специална награда на събора за народно творчество в Копривщица. С индивидуални изпълнения на родопска каба гайда там се представиха  Атанас Младенов на 18 години и Михаил Михайлов на 15 години. В националния събор за българско народно творчество се изявиха и малките асеновградчани от фолклорно сдружение „Детска песен Надежда Хвойнева“,… Прочетете повече »

Transfiguration фестивал преобрази село Долен

Село Долен е архитектурен резерват. Намира се до Гоце Делчев. Това високо място избират организаторите на Transfiguration фестивал, сред които е и музикантът Цветан Хаджийски от Smallman. Там сред селските къщи, малки и тихи улички, с местните хора се състоя един от най-зашеметяващите алтернативни фестивали у нас. Може би това е един от малкото фестивали… Прочетете повече »