Първият Фестивал на светлината у нас с отворена покана

Фестивал на светлината LUMMIX ще се проведе за първи път пролетта в Пловдив. Идеята ще се реализира чрез работилница в ромският квартал Столипиново и Фестивал на светлината със събития в различни части на града. Работилницата включва обучение на роми в изработката на светлинни инсталации, обекти и видео изкуство. Най-добрите творби, изработени от ромските участници, ще… Прочетете повече »

120 човека на Коледния крос до Асеновата крепост

120 души от Асеновград, Пловдив и Първомай взеха участие в традиционния Коледен крос до Асеновата крепост. Стартът бе даден точно в 11 часа на централния площад. Тази година малки и големи се изправиха едновременно на старта, като най-малкият бегач бе едва на 3 години, а най-възрастни бяха двама господа на по 70 години.   Кросът… Прочетете повече »

Тя-снима. Той-рисува. Васка и Аспарух

Една различна изложба може да видим във Възрожденското училище „Св. Георги“ в Асеновград. Тя е на художника Аспарух Сърбов и съпругата му Васка Апостолова. Експозицията включва фотографии, направени от нея и картини, вдъхновени от същите тези фотографии, но създадени от Аспарух. В изложбата присъстват фотоси от Флоренция, Корфу, от Асеновград и Рожен. Уловени са красиви… Прочетете повече »

Щангист е спортист на годината за Асеновград

Васил Господинов от СК „Вдигане на тежести – Асеновец” е спортист № 1 на Асеновград за 2015 г. На тържествена церемония в ресторант „Амбелино” призът му бе връчен от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов. През годината асеновградският щангист с личен треньор Лъчезар Кишкилов стана трикратен държавен шампион за мъже в категория 105 кг и… Прочетете повече »

Базар на приложните изкуства и детски работилнички

Виждали ли сте как робот сглобява кубче Рубик? А как деца се надпреварват с него… Вижте и произведенията на най-различни майстори и творци от цялата страна. За първи път Асеновград ще отвори врати за Коледен базар на приложните изкуства, съпътстван с детски тематични работилници. Местни и чужди автори, създатели на съвременно приложно изкуство, ще представят… Прочетете повече »