Български филмови плакати показват в Дом на киното-Пловдив

В клуб „Фарго“ в Лъки – Дом на киното ще бъде открита изложба на непоказвани до сега в Пловдив, плакати на някои от доайените на българското плакатно изкуство. Творбите, създадени между 60-те и 80-те години на миналия век от младите тогава Божидар Икономов, Владимир Влаев, Румен Буров, Божидар Монов и други, показват невероятния им талант… Прочетете повече »

„Стабат Матер” от Росини с хор от Финландия за Великден

„Стабат матер” от Росини ще прозвучи на Велики четвъртък в Дом на културата от 19 часа. Веикденският концерт на Опера Пловдив е със специалното участие на Филхармоничния хор на Тампере (Финландия). Музикантите вече са в Пловдив и репетират с колегите си от хора и оркестъра на Опера Пловдив. Диригент  ще е Яни Сивен от Финландия…. Прочетете повече »

Два дни фестивал на светлината в Пловдив

LUMMIX е първият по рода си фестивал в България и Югоизточна Европа, посветен на изкуството, създадено от светлина. По време на фестивала жителите и посетителите на  Пловдив ще имат възможността да участват в неповторим спектакъл на светлината. Фестивалът предоставя и платформа за изява на талантливи младежи от квартал Столипиново, където да представят своите артиситчни умения…. Прочетете повече »

Канелената поезия на Елин Рахнев ще звучи в Пловдив и Асеновград

Елин Рахнев гостува с „Канела“ в Пловдив и Асеновград. Ще четем и слушаме канелената поезия на 27 април (сряда) от 20 часа в галерия U.P.A.R.K. в Пловдив. Заедно с писателя, пристига и Жоро от група „Остава“, под чиито звуци канеленият аромат достига всеки капиляр. Срещата на Елин Рахнев с читатели в Асеновград е ден по-късно… Прочетете повече »

Традиция и пачуърк в „Ръкоделницата“

Екипът на магазин-ателие „Ръкоделницата“ отново кани на ежегодната изложба с конкурсен характер, организирана от сдружение „Пачуърк БГ“ и „Аксиома М“. Темата е „Традиция и пачуърк“. Участват над 30 автори в две направления: начинаещи и напреднали (в шиенето на кръпки). Представени са над 35 творби, сред които репродукции по известни картини на Владимир Димитров-Майстора, традиционни български… Прочетете повече »