Предизвикващ толерантността и осмиващ клишетата спектакъл откри „Черната кутия“

Международният фестивал за съвременен театър и танц в Пловдив „Черната кутия“ започна с проекта „APART/HEID“ на танцовия театър от Белгия Opinion Public Cie. Спектакълът трансформира актуалната тема за апартейда в съвременното обещество, като я „пресира и взривява”, чрез спиращи дъха сценични визуализации и танцови решения. Изпълненията на сцената в Дома на културата „Борис Христов“ в… Прочетете повече »

„Черната кутия“ започва. Очаква ни най-доброто от съвременния театър и танц!

Започва 10-то издание на фестивала за съвременен театър и танц „Черната кутия“ в Пловдив. В рамките на 7 дни ще бъдат представени 16 международни събития. Трупите са от България, Белгия, Испания, Англия, Италия, САЩ, Израел. Тазгодишното издание на Международния фестивал ще продължи до 6 юни. След селекция от 600 проекта, едва 16 заглавия са включени… Прочетете повече »

Младият Пловдив чете завършва на 1 юни

Младият Пловдив чете завършва и започва с четене на 1 юни. На 1 юни в Деня на детето с четене на стихове за деца на поета Иван Теофилов и с шествие на приказни герои завършва символично МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ. Шествието започва в 11 часа от Римски стадион и продължава до откритата сцена пред Община Пловдив…. Прочетете повече »

„Лични местоимения: Ние, Вие, Те“ в Баня Старинна

Сълзи и усмивки едновременно предизвикаха фотографиите на 9 творци, обединени в общия мултимедиен проект „Лични местоимения: Ние, Вие, Те“ а втор Сава Цонев и режисьор Петко Манчев. Инсталацията, подредена в Баня Старинна, въздейства с начина, по който са подредени снимките, прожекцията им едновременно върху 7 екрана на фона на специално създадената музика от композитора от… Прочетете повече »

Панаир на занаятите в Асеновград с жива бира

В Панаира на занаятите в Асеновград участват около 40 майстори.  Шатрите им са разположени в парка до Лятното кино. Представени са различни видове дърворезба, глинени и керамични съдове, натурален мед, козметика, храни; чанове, прибори за хранене от есетествени материали, ръчно изляти свещи, автентични музикални инструменти, кожени изделия, кошници, шалове и покривки, изработени от истински вълна и… Прочетете повече »