Панаир на Средновековието в Асеновград

За пета година възстановчици от България и чужбина чрез историческата реконструкция и жива история  ще пресъздадат  средновековието по нашите земи, на Балканите и Източна Европа с изключителна достоверност. Панаирът се провежда в местността „Свети Трифон“ на 25 и 25 юни. Ще бъде изграден средновековен лагер със  занаятчийска улица, ще се демонстрират  бойни умения и средновековна… Прочетете повече »

ГХГ Пловдив рамкира 35 картини на Златю Бояджиев

Градската галерия ще рамкира 35 картини на Златю Бояджиев по нов проект с Министерството на културата. Градска художествена галерия – Пловдив спечели финансиране за проект на стойност е 18 600 лв. Министерството на културата отпуска 14 030 лв. от тях, за да се извърши реновиране и ново рамкиране на 35 картини на Златю Бояджиев от фонда… Прочетете повече »

Временна библиотека за съвременен дизайн в Пловдив

Design Bookery на Lidl предлага повече от 100 книги за съвременен дизайн по време на One Design Week. Между 10-и и 19-и юни в Пловдив ще се проведе осмото издание на One Design Week. Посланието на фестивала тази година е “- Can I Help You?” и като основен спонсор на събитието, Lidl отговаря на това… Прочетете повече »

Филм за писателя Георги Господинов с премиера в клуб „Фарго“

Събитието ЗА ДУМИТЕ И КИНОТО: Следобеден разговор с Георги Господинов ще се състои в събота на 11 юни, от 14.30 часа в кино-клуб „Фарго“. Ще си говорим за връзката между написаните от него думи и направените за и заради него филми. Ще видим два филма – единият, направен по негов разказ, а другият е за… Прочетете повече »

ONE DESIGN WEEK: Дизайнери и артисти от 4 континента се срещат в Пловдив

През 2016 г. изложбите в рамките на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK, който се провежда в Пловдив между 10 и 19 юни, ще представят работата на 195 чуждестранни и 132 български артисти. Гости ще бъдат някои от най-известните имена в съвременния дизайн, а българският дизайн ще бъде достойно представен както… Прочетете повече »