Промоционални билети за хитовете на OPERA OPEN

Опера Пловдив отбелязва успеха на първата част на Opera Open с лятна промоция – до края на седмицата ще продава всички заглавия на Античния театър през август и септември на цена от 10 лева. Opera Open – есен ще представи на пловдивската публика още пет вълнуващи проекта. Две рок опери от Андрю Лойд Уебър ще… Прочетете повече »

15-годишният Григор Вълчанов – фаворит в планинското колоездене

Планинското колоездене е спорт, който не е за всеки. За да го практикуваш е нужна смелост, остър ум и бързи рефлекси.  Спортът е екстремен и освен това изисква и скъпо оборудване. Григор Вълчанов от Асеновград е само на 15 години и вече има редица награди в дисциплината „спускане“. Занимава се със спорта от няколко години…. Прочетете повече »

Богата програма на фестивала УГАР до село Буково

На 22 и 23 юли в местността Малка Драгойна до село Буково, община Първомай, ще се състои фестивалът “Угар – мистичен и древен”.  Фестивалът се организира от сдружение ‘’Ангел Войвода’’ и се провежда в чест на Свети Илия за трета година. Страница на фестивала във фейсбук. Програма: Първи ден: 22.07.2016г. /петък/ Посрещане на участниците –… Прочетете повече »

„Човек трябва да може да сменя курса“, смятат артисти от „Черната кутия“

По време на фестивала за съвременен театър и танц в Пловдив „Черната кутия“ можеше да се види разкошният спектакъл на Габирела Каталано и Паоло Росини от „Бамбула Проджект“. Тяхното представление „Expanding Foam” закри „Черната кутия“ и плени публиката още в първите минути.  За своята артистична група и участието си в Пловдив разказват двамата артисти: Габриела… Прочетете повече »

Рожен 2016 отново очаква десетки хиляди гости

Съборът на народното творчество „Рожен“ е наследник на Роженския събор, започнал като родова среща през 1898 г. и развил се в следващото столетие като Национален фолклорен събор. Събитието привлича хиляди, а участниците представят народната музика, обичаи, обредност, словесен фолклор, танци, облекла и носии – цялостната традиционна народна култура. Миналогодишният събор бе открит с 41 гайди…. Прочетете повече »