Немски коледен базар – греяно вино и щолен в Пловдив

Традиционният Немски коледен базар в Пловдив вече е на площада пред общината. На павилионите,  пред сградата на община Пловдив на пл. Стефан Стамболов, за пета поредна година се предлага греяно вино и напитки, типични немски и австрийски деликатеси, вурстчета, коледен  щолен, разнообразие от празнични декорации и играчки, много музика и добро настроение. Както всяка година,… Прочетете повече »

Незабравимо шоу очаква феновете на легендарните Dire Straits в Пловдив

Концертът на легендарните Dire Straits в Пловдив е на 3 декември от 20 часа в зала „Колодрума“, билетите за София са вече разпродадени „Предстои ви едно вълшебно преживяване с най-големите хитове на Dire Straits. Да, проектът The Dire Straits Experience  връща на сцената  великите парчета на британската рок група 20 години след напускането на вокала … Прочетете повече »

От тук – думи от Светлина

От тук Но тук, приятелю, небето се слива с дъха ми, луната със звездобройството ми, очите с планините пред тях и усмивката с изморената ми глава. От тук, приятелю, пиша картички в мислите си и ги пращам по гълъби надалече. От тук див малък порив напира да порасне, да стане голям, силен и вечен. Да… Прочетете повече »

Георги Господинов спечели швейцарската литературна награда „Ян Михалски“

Писателят Георги Господинов спечели швейцарската литературна награда „Ян Михалски“ с романа „Физика на тъгата“. Журито определя творбата като „роман-лабиринт, роман-вселена, който изследва завоите на индивидуалната и колективната памет в търсене на човечността; фантастична кутия с истории, изобретателни и задълбочени, поетични и философски.“, съобщава „Ливр ебдо“, цитирани от БТА. Паричната равностойност на наградата е 50 000… Прочетете повече »

Езикът на омразата или хейтърския диксурс – тема на конференция в ПУ „Паисий Хилендарски“

КАТЕДРА „СОЦИОЛОГИЯ И НАУКИ ЗА ЧОВЕКА“, ФИФ, ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ КЛУБ „ПАРАДОКС“ организират конференция на тема ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА – ХЕЙТЪРСКИЯТ ДИСКУРС И ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ДРУГИЯ Събитието ще се проведе в 18 аудитория на ул. „Костаки Пеев“ на  23 ноември 2016 г. Официалното откриване е от 13 часа от доцент Стойка Пенкова, ръководител… Прочетете повече »