Нека да помогнем на Албена като отидем на концерт на пловдивската опера

Благотворителен концерт, озаглавен  „ЗА АЛБЕНА” организират  Пенка Калинкова и приятели, със съдействието на Държавна опера Пловдив.  38-годишната майка на две малки деца се бори с тежко онкологическо заболяване. Необходими са средства за лечението й, което е скъпоструващо и непосилно за семейството й. В концерта ще вземат участие звездите на пловдивската Опера: Валерия Мирчева, Елена Чавдарова-Иса, Светлана… Прочетете повече »

Празници на виното в Асеновград – програма

За  25-та поредна година  община Асеновград организира празници на виното. Тази година стартът ще бъде даден на 27 януари /петък/ с обявяване  на победителите в поетичния  конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”, който за четвърта поредна година съпътства дните, посветени на виното в Асеновград. Празници на виното 2017 година XXV конкурс „ Най-добро домашно … Прочетете повече »

Кои са най-вкусните станимашки сармички?

Станимашките сарми може да са предизвикателство за по-нетърпеливите майстори в кухнята, но пък са истинска наслада за сетивата. Вкусът им е повече от перфектен, особено в съчетание с чаша хубаво вино. Тази година община Асеновград организира пети кулинарен конкурс  за най-вкусните станимашки  сармички. Може да участва всеки, който има отношение към традиционната местна кухня. Критерии… Прочетете повече »

НАРД и МладежСо предоставят безплатни обучения за младежи

Организации в Пловдив през 2017-та година предоставят безплатни информационни, консултантски и обучителни услуги за младежи на възраст от 15 до 29 години. Целта е да се повиши мотивацията за успешно професионално и социално включване, в съответствие с нуждите на младите хора. Младежките информационно-консултантски центрове са два, като единият се обслужва от „Младежко сдружение за мир… Прочетете повече »

70 години Държавен куклен театър Пловдив

На 16.01 в залата на Кукления театър юбилярите очакват гости и приятели на забавен концерт-спектакъл, с режисьор Лео Капон. „Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати… те се усещат със сърцето…Но нашият албум „Летопис“ може да бъде видян, разгледан, докоснат… .“ С тази перифраза на популярната мисъл, театроведът Никола… Прочетете повече »