Пловдив е домакин на международен симпозиум „Консервация и реставрация на мозайки“

„Имате невероятно културно наследство и трябва да сте много горди“ е заключението на участниците в Международния симпозиум „Консервация и реставрация на мозайки“ в Пловдив. От 27 февруари до 1 март 2017 г., Пловдив е домакин на международно събитие с изключителна важност за културното наследството на града, избран за Европейска столица на културата през 2019 година…. Прочетете повече »

10 дни страхотно кино в Пловдив по време на София филм фест

Специални гости ще представят „Белгийският крал” и „Алтамира” пред киноманите на 12-ия София Филм Фест в Пловдив С най-новата творба на един от най-талантливите български режисьори Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти” (2017) ще бъде открито 12-ото издание на София Филм Фест в Пловдив. Непосредствено след премиерата в столицата в програмата на 21-вия София Филм Фест,… Прочетете повече »

МОНОПОЛ-UP на ход в Асеновград

Сайт, посветен на Тютюнева кооперация „Асенова крепост” представиха в Асеновград. Това е проектът МОНОПОЛ-UP – опит за формиране на публична памет за един архитектурен ансамбъл в сърцето на града, свързан с живота на поколения асеновградчани, плод на няколкомесечен труд на няколко ентусиасти и Исторически музей Асеновград, бе оповестен пред асеновградска публика в Старинното училище в… Прочетете повече »

Младият Пловдив чете отново провокира с автори, книги и важни теми

С разговор с писателката Весела Ляхова за романа “Бежанци” и сборника с разкази “Квартал ЗОНА ОБИКОЛНА” в кинозалата на ЕГ “Иван Вазов” започна поредното издание на фестивала „Младият Пловдив чете“. „Младият Пловдив чете“ ще продължи до началото на юни, когато започва и „Пловдив чете“ 2017 (12-18 юни). За предстоящите събития можете да научавате и от Facebook групата „Пловдив чете“. Програмата… Прочетете повече »

Отличници от конкурс за есе записват без изпит в специалностите „Етнология“ и „Социална антропология“ на ПУ

Отличници от национален конкурс за есе ще се записват без полагане на кандидатстудентски изпит в специалностите „Етнология“ и „Социална антропология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“. Хуманитарното съревнование е на тема „Аз и моят съсед – какво ни разделя и какво ни събира?“, в него със съчинения могат да се включат ученици от 12 клас. Целта на… Прочетете повече »