Срещи с Яна Букова в Пловдив и Асеновград

Яна Букова е родена в София и е завършила класическа филология в СУ. От 1994 г. живее в Атина, където е редактор на списание за поезия и визуални изкуства. Авторка е на стихосбирките “Дворците на Диоклециан (1995), “Лодка в окото” (2000) и “Минималната градина” (2006, Атина) и на сборника разкази “К като всичко” (2006). Нейна проза… Прочетете повече »

Кампания в подкрепа на различните започва БМЧК-Пловдив

Български младежки Червен кръст през 2016 г. създаде Фонд за подпомагане на дейности на БМЧК под надслов „Мисли глобално, действай локално“. Идеята на фонда е да стимулира доброволците в областните организация да инициират и описват своите идеи, допринасящи за решаване на местни проблеми. Проектът на БМЧК – Пловдив под мотото „Толерантност в действие“ определя за… Прочетете повече »

Пловдив Джаз Фест: INTRO концерт на 19 октомври в SOHO

На 31 октомври Джейсън Моран ще изнесе лекция за Телониъс Монк Тази година Пловдив Джаз Фест ще започне от София на 19 октомври. Следващия четвъртък от 20:00 часа в SOHO ще се състои специалното събитие на фестивала – Пловдив Джаз Фест:INTRO. Пловдив Джаз Фест:INTRO ще бъде концерт на Мира Кацарова, но и среща, по време… Прочетете повече »

Обща изложба на турски артисти в Пловдив

Галерия Резонанс представя „Резонанс от комшиите“ Обща изложба на турски артисти 12 октомври 2017 – 12 ноември 2017 Откриване: 12 октомври 2017 от 18.00 часа   Галерия „Резонанс“, намираща се в историческия град Пловдив, европейска столица на културата за 2019 г., между 12 октомври и 12 ноември 2017 отваря врати за съвременни турски художници. Изложбата… Прочетете повече »

Големият унгарски визуален артист Ищван Орос с изложба „Графика“ в Градската галерия на Пловдив

Унгарският културен институт при Посолството на Унгария в София и Градската художествена галерия показват в Пловдив графични произведения на Ищван Орос, световно известен плакатист, график, илюстратор, режисьор на анимационни филми. Пловдивската публика за първи път ще се запознае с този майстор на пространствените илюзии, парадоксални обрати, провокативни решения, геометрични трансформации и анаморфози. Орос е изкушен… Прочетете повече »