Майсторите на карикатурата се събират в Етнографския музей

Измина още един двугодишен цикъл и ние отново се срещаме с творчеството на карикатуристи от близки и далечни страни. Като организатори, тук искаме да изразим нашето задоволство от факта, че този форум все повече се утвърждава като място за среща на различни култури, за развитие на нови идеи и авторски виждания. Карикатурата е универсален „език“,… Прочетете повече »

Пловдив е домакин на международно състезание с дронове

Пилоти на дронове от различни страни ще участват в международното състезание с дронове в Пловдив, Гребната база, този уикенд (30 септември – 1 октовмри). Мероприятието се организира със съдействието на Община Пловдив, местния клуб по авиомоделизъм, Българската федерация по авиомоделизъм, Техническия университет и Дрон АРЕНА. Целта на пилотите е да бъдат най-бързи и най-прецизни при… Прочетете повече »

Spotlight: USA – американска платформа за съвременен танц идва в България

За първи път през 2018 г. България посреща най-доброто от американската сцена за съвременен танц в рамките на изцяло нова програма, селектирана от престижно международно жури. Това е Spotlight: USA – американска платформа за съвременен танц, която ще покаже интригуващи и иновативни компании и хореографи от САЩ както пред българските зрители, така и пред професионална… Прочетете повече »

НОЩ 2017 отваря Детмаг на главната в Пловдив за специална юбилейна изложба

Фондация „Отворени изкуства“ ще отбележи 10 годишния си юбилей с кураторска програма под мотото ТУК НАВСЯКЪДЕ с участието на успешни съвременни артисти, като  Исак Кордал, Мери Франк, Димитър Шопов, Войн де Войн и други български и международни участници В тазгодишната програмата на НОЩ/Пловдив, организаторите от „Отворени изкуства“ включват специална изложба, посветена на юбилея на Фондацията… Прочетете повече »

Изложба „Живи разкази“ в РЕМ-Пловдив показва уникални платна на майстори

Рем – Пловдив показва богатия си картинен фонд с платна на едни от най-известните български автори. В изложбата са включени 20 картини от различни български автори, между които са: Дарена Георгиева, Петко Владов, Анастас Стайков, Елза Гоева, Тома Трифоновски, Колю Витковски, Енчо Пиронков и др. Подбрани са сюжети, свързани с труда, бита, делниците и празниците… Прочетете повече »