8 автори четат стихове благотворително за децата с лицеви аномалии

Поезия с кауза Асоциация АЛА кани на събитието поезия с кауза. 8 писатели ще подкрепят децата с лицеви аномалии като четат благотворително на на 31 май от 18.30 в Литературния клуб на Столична библиотека. Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Ина Иванова, Стефан Иванов, Ирена Иванова, Димана Йорданова, Иван С. Вълев и Иван Димитров са новите приятели… Прочетете повече »

В Деня на детето третокласници от НУМТИ представят театър по приказки от Стефан Цанев и Ран Босилек

Ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ представят драматизации на приказки по Стефан Цанев и Ран Босилек за Деня на детето На 1 юни от 10.30 в голямата зала на НБ Иван Вазов, учениците от III A клас от НУМТИ „Добрин Петков“ ще представят „Кой вижда по-надалече?“ по „Анини приказки“ на Стефан Цанев и откъс от романа… Прочетете повече »

Мая Дългъчева и „Топлото човече“ се срещат с читатели в рамките на Младият Пловдив чете

Мая Дългъчева е автор на книги за деца, за възрастни. Творбите ѝ са преведени на английски, руски, немски, френски, испански, сръбски. Издала е редица детски книжки, като последните от тях “Лодка с патешка походка” (2011, ИК “ПАН”), “Приказки от Оная гора” (ИК “Жанет 45″, 2012), Топлото човече (ИК „Жанет 45“, 2018). По нейни текстове са… Прочетете повече »