Международен пленер в село Косово събра художници от Австрия и България

В продължение на десетина дни български и австрийски художници се опознаваха и обменяха творчески идеи сред прекрасната природа и автентичните старинни къщи на родопското село Косово. В пленера, организиран от Градска художествена галерия – Пловдив с подкрепата на  Дирекция „Култура и културно наследство“ на община Пловдив, взеха участие петима участници от Австрия: Емеренция Хетеси, Хюсеин… Прочетете повече »

Пловдив е сцена през септември

Концертите „Есенни истории с роял“ събраха малки и големи, пловдивчани, гости и туристи ЗАЕДНО да преживеят емоцията и красотата на вековния град От снощи Пловдив е сцена! Първият български град, избран за Европейска столица на културата  през 2019 година отново доказа, че е всичко онова, заради което го наричат вълшебен, уникален, магнетичен и много специален… Прочетете повече »

Вижте Националните есенни изложби в Пловдив

Тази година се навършват 51 години от началото на Есенните изложби в Пловдив. Те започват на 17 декември 1967 г. в къщата на  Атанас Кръстев – Начо Културата с картини на Георги Божилов-Слона. С времето към събитието се включват творци от цялата страна със самостоятелни изложби, като всяка година има и почетно участие на пловдивски… Прочетете повече »