Шестима млади художници със съвместен проект „Нагоре от реката“, създаден специално за пространството на Баня “Старинна” в Пловдив

ЦСИ, Баня “Старинна” в Пловдив открива изложбения си сезон за 2017 г. с изложбата „Нагоре от реката“, съвместен проект на шестима млади автори от Лондон. Всички те са учили в университета Голдсмитс, но идват от Великобритания, България, Австралия, Казахстан, Франция, Швейцария и Нидерландия. След завършването си всеки се развива в различна област. Темите, които ги занимават са също крайно различни, но това, което се оказва обединяваща точка за тях, е пространството на Баня “Старинна” и специфичната атмосфера на културно наслоение от няколко века история като баня и 25-те години като център за съвременно изкуство.

В изложбата авторите Уилям Нарби, Радослав Нинов, Гайни Нурсапина, Емили Пейръ Смит, Ейми Стийл и Лиъм Хюз ще представят живопис, звукова инсталация, скулптура и пърформанс. С работите си художниците директно реагират на физическите и нефизическите особености на банята. Художниците работят индивидуално и всеки от тях ще представи работи, създадени специално за пространството.

Изложбата ще бъде съпроводена от пърформанс и разговори с автори, тур в изложбата, както и от каталог.

Пърформанс

Петък 21-ви април 19:00ч.

Ейми Стийл

Тур в изложбата (на Български)

Събота 22-и април 14:00 ч.

Обиколка на изложбата Нагоре от реката с Радослав Нинов.

Разговор с авторите (на Английски)

Неделя 23-ти април 14:00ч.

В тази групова дискусия, художниците Лиъм Хюз, Емили Пейръ Смит и Радослав Нинов изследват ролята на банята в създаването на творбите за тази изложба.

Written by Славена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>