Електронният сайт «Човешката библиотека» отличи книгата „Светлоглед” на Миа Сердарева  и започна представянето на авторите си за 2016-та година именно с нея.

Нашето жури отличи „Светлоглед“ в Копнежа за човечни книги . А разказът-размисъл „Зрънце живот“ влезе още преди това в антологията „Зелени разкази“. И ни се стори съвсем в реда на нещата – съвсем в духа на Човешката библиотека – да започнем тази година със сборника на Миа Сердарева. Да споделим мъничко „Светлоглед“ с всички наши приятели”, казват създателите на сайта. “Човешката библиотека” е пространство, обединяващо хора с близки литературни вкусове и съдържа библиотечна поредица, чието начало бе сложено с издаването на “Последният еднорог” през декември 2006-та година.

Сборникът с разкази и импресии на Миа Сердарева «Светлоглед» се появи през 2014-та година и събра редица почитатели за кратко време. През 1990 г. в Смолян, където учи, попада в литературния кръжок „Атанас Далчев“. През 2006 г. издателство „Летера“ публикува в нейн превод романа „Нещата, които остават“ на Сара Уилис, а през 2009 г. „Проектът Армагедон“ на Том Санктън, както и две книжки за деца – „Приказки от цял свят“ от Хедър Еймъри и „Индийски приказки“ от Анна Милбърн. През 2012 г. е номинирана за награда „Пловдив“ в категория Превод.

миа

Written by Славена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.