Над 40 участника – хотели, заведения, ресторанти и културни средища ще разгърнат гостоприемно врати и ще посрещат гостите на града и неговите жители, предлагайки примамливи отстъпки. Посетителите на събитието ще имат възможност да се докоснат до магията на  Европейската столица на културата за 2019г. – Пловдив и да се потопят в невероятната атмосфера на града, да посетят концерти, спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в заведенията, да  релаксират  и пренощуват в някой хотел.

Доброволци от университетите и училищата в града ще помагат на посетителите с информация и ще ги насочват към обектите.

Откриването на събитието ще бъде на 8 март /петък/ от 16ч. в НБ „Иван Вазов“ с изложба на тема „Непознатите къщи из Стария град на Пловдив“ и изпълнение невероятните солисти ЕВГЕНИЯ РАЛЧЕВА и МИХАИЛ ПУЛИЕВ на Опера Пловдив.

Организаторите тази година са се постарали да създадат удобни QR кодове, към които достигате до цялата информация за събитието. Те са разположени на хартиената брошура за събитието. Един от QR кодовете ви отвежда към специалната онлайн анкета, в която посетителите могат да гласуват за обекта, който най-много ги е впечатлил по време на събитието. На база резултатите от анкетата ще се отличи най-гостоприемният хотел, заведение и културна институция, а попълнилите анкетната ще участват в томбола с награди:

– безплатна нощувка за двама в хотел по избор;

– вечеря за двама;

– билети за двама за спектакъл по избор;

– ваучер с 50% отстъпка за Спа и релакс процедури;

– семеен билет за посещение на музей/галерия по избор.

На официална вечеря на 12 март /вторник/ в КЦ „Тракарт“, ще се обявят и раздадат наградите на публиката за „Най-гостоприемният хотел, заведение, културна институция“, определени въз основа на резултатите от онлайн анкетата.

Друг удобен QR код ви отвежда към интерактивна Google карта с всички обекти и информация за тях. На същата карта ще откриете и пунктовете, на които ще се продават специални брандирани гривни с логото на събитието.

За да се възползват от предложенията на обектите, посетителите трябва да закупят „уикенд гривна“ от посочените в жълт цвят в картата 12 обекта, а децата до 7 годишна възраст ползват отстъпките на родителите. Ето и обектите:

 • Туристически информационен център, ул. „Райко Даскалов“ 1;
 • КЦ „Тракар“;
 • ИЦ „Тракарт“;
 • До Билетен център на Община Пловдив;
 • Магазин „Биофреш“;
 • Природонаучен музей;
 • Dwell coffee;
 • МОЛ „Марково тепе“, ет. 1, вход към х-л „Лайпциг“;
 • Хотел „Интелкооп“;
 • Магазин „LovePlovdiv“;
 • СупаБар;
 • Wunderbær – Hills Beer Bar & Shop.

 

В част от обектите гривните вече са пуснати в продажба и може предварително да се сдобиете с тях.

ЦЕНИ на гривните: 1 бр. – 3лв. / 2бр. – 5лв. / 3бр. – 7лв.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е неповторимо по рода си събитие, което ще се проведе за втори път на територията на България и е повод за много посетители да станат част от магията на Вечния Пловдив. Събитието се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и община Пловдив в активно сътрудничество с Университет по хранителни технологии – Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, професионални гимназии и висшите учебни заведения. Партньори на събитието са: Метрополис груп АД, МОЛ „Марково тепе“, Биофреш ООД. Официален хостинг партньор на събитието е ETNHost. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата за 2019г.

 

Websait: http://tourismplovdiv.org/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/982444831948816/

Facebook page: https://www.facebook.com/weekendplovdiv/

Instagram: @weekendinplovdiv

E-mail: info@tourismplovdiv.org

tel: 0888 909 960

Written by Славена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.